Miljöfrågor!

Jag tycker det är viktigt med miljö frågor. Tänk att vi har försört världen på ca 100år ganska bra jobbat för oss. Tror ni vi gjorde något bra? Nä inte så va!?


Hur gör ni hemma för att tänka på miljön?
Jag brukar tänka ganska mycket på det.

Vi har ingen sopsortering här, vi har allt i en påse. Men jag försöker att sortera bäst jag kan. glas är något jag tycker är viktigt att inte slänga i det vanliga soporna. Jag samlar pantburkar och pantflaskor. Sen att Johans föräldrar pantar de är en annan sak. Tycker det är tragiskt fattigt att gå och förelämpa sig genom att åka till affären och panta. FATTIGLAPPAR!!! Sen är det vidrigt att ta i pantmaskinen och framför allt det luktar som en alkis som inte har tvättat eller duschat sig på år och dar! VIDRIGT!!
Här hemma har jag aldrig på vattnet i kranen varjen när jag borstar tänderna eller när jag städar köket, Jag försöker att bara skölja ut trasan och ta nytt gif och sen stänger jag av. Jag brukar vara ganska snabb i duschen också. Kanske 5-7 min då har jag rackat benen bikinilinjen och under armarna PLUS gjort pilig och hårinpackning, Johan däremot står gärna där en halvtimme. Men vi betalar ju för både varmvatten och vattnet i sig.
Vi har enegi lampor över hela huset och det tycker jag varje husshåll ska ha.

Kommentarer
Postat av: M i z c a

Det är verkligen inte förolämpande och fattigt att gå till affären och panta sina flaskor. Jag har betalt för panten och då skall jag ha tillbaka den också. Dessutom är det ju faktiskt bra att panta, det om något är miljövänligt.

2010-11-18 @ 09:26:16
URL: http://www.mizca.se
Postat av: harelis

i så fall är jag en STOLT fattiglapp har pantat hela mitt liv och kommer fortsätta med det. Snabbt enkelt och miljövänligt tycker man att man har för mkt pengar kan man ju alltid trycka på biståndsknappen!!!

2010-11-18 @ 11:53:31
Postat av: Riita

Panta flaskor, det kan man sänka bort bengarna nu.Vi har allafall 2 knappar.Man kan välja själv.Tar bengarna eller sänka bort dom. Då har man gjort dubbel nytta.För miljön och till goda ändamål.

2010-11-18 @ 13:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0