Julinsamling till Lettlands behövande 7/9-30/10

Nu ska jag berätta om insamligen jag håller på med.
Jag har varit och handlat mat bindor tandborstar (för barn och vuxna) tandkräm shampo tvål blöjor tvättseretter (både torra och blöta) julklappar. Sort pådrag från min sida för denna insamligen om man säger, jag har lagt stora sumor pengar på detta, jag tycker detta är viktigt och jag mår bra av att hjälpa till. Jag blir glad av att göra detta. Igår va jag hemma oss Elin och packa jul packet mat packet och barn packet. Så roligt.
Vill just DU vara med och göra packet. Har kommer lite information om det.
Förra årets välgörenhetssuccé går i repris!

Vi har fått många förfrågningar från folk som vill vara med och bidra, och eftersom det var en sådan uppslutning förra året kring vår insamling till barnhemmet Baldone i Lettland, gör vi om projektet i år. Nu emellertid i lite annan tappning. Förra årets insamling genererade stora mängder småbarnskläder och leksaker. Nu är barnhemmet till största delen befolkat av tonåringar, och därför kommer vi i årets insamling att bredda oss och skicka till dem som behöver det bäst bland de många nödställda i Lettland, ett av Europas fattigaste länder. 

Förra året fick vi väldigt många paket som kom halvpackade, i plastpåsar, och osorterat. Detta gav oss mycket merarbete, eftersom vi fick packa om, tejpa och märka upp paketen för att kunna stapla dem i bilen. Därför har vi år lärt oss att organisera bättre. Om du vill vara med och bidra - och vi kan inte nog betona vilket enormt behov som finns! - så gäller följande:

I år hämtar vi inga paket hemma hos er, utan ni får själva leverera dem hem till Elin Andréasson på Skårdalsvägen 41 i Bohus. Henne når man bäst på telefonnummer 0709-149127. Man kan även ringa till Stina Gidlöf på telefonnummer 0730-537100. 

Söndagen den 30 oktober är sista inlämningsdag! 


Packa det du vill skänka enligt nedanstående instruktioner: 

1. Spädbarnspaketet

Dessa paket kommer att levereras till BB, alternativt direkt hem till nyblivna behövande föräldrar. De packas av dig i banankartonger som du stänger och försluter, och märker med: ”For a newborn baby”

Förslag på innehåll:

Blöjor - oerhört dyrt och eftertraktat
Tvättlappar
Nappar
Salva
Filt/snuttefilt
Täcke/kudde
Gosedjur
Speldosa
Bodies - byxor - pyjamas - tjockare tröja - tossor - ytterkläder - skor (kläder upp till strl 80)
Åkpåse
Välling/modersmjölksersättning/gröt
Nappflaska
Haklapp

Tanken är alltså inte att man fyller en kartong med bara nallar, utan att man skickar ett startkit med diverse. 


2. Julpaketet

De här paketen kommer att levereras till familjer och pensionärer som lever i armod. Även dessa paket packas av dig i banankartonger som du stänger och försluter och märker upp med: ”Christmas box- food and supplies”, och märk gärna upp om det är tänkt till en family eller old people. (Som kanske inte vill ha dockor...) Slå gärna in några saker till julklappar.

Förslag på innehåll:

Ris 
Havregryn /mannagryn 
Pasta 
Vetemjöl 
Socker
Kaffe (kok, brygg eller pulver)
Te 
Kakao
Kex 
Cornflakes/ frukostflingor 
Torkad frukt 
Konserverad frukt 
Fisk- eller köttkonserv
Pepparkakor 
Russin 
Godis (ej lakrits, äts inte i Lettland) 
Choklad 
julpynt; julservetter, julgranspynt och ljus 
Hygienartiklar; tandkräm, tvål, tandborstar, schampo mm. 
Bindor - väldigt dyrt och väldigt eftertraktat!
Tvättmedel - väldigt dyrt och väldigt eftertraktat
Skolmaterial; pennor, kritor, skriv- och målarböcker, suddgummin
Tåliga leksaker, sportartiklar; som bollar, racketar, enkla brädspel, pussel
Gosedjur/dockor

Har du plats över i kartongen, lägg i mer mat. Tänk på att lägga ris, mjöl etc. i en extra plastpåse så att inte innehållet förstörs om förpackningen skulle skadas. Hygienartiklar packas var för sig i plastpåsar.

OBS! Matvarorna får inte ha passerat bäst före datum! Skriv gärna en personlig hälsning på engelska, på ett kort till familjen. Det brukar vara mycket uppskattat. Skriver du med din adress, finns det en chans att du får svar från ”din” familj. 3. Kläd- och skopaketet

Utdelningen av dessa paket kommer att administreras av Hoppets stjärna i Lettland. För att underlätta för dem så att rätt kläder hamnar hos rätt personer, packa kläderna i storleksordning och märk tydligt upp på kartongen vilka storlekar som finns i kartongen. Tänk på att alla kläder ska vara hela, rena och gärna moderna. Även vuxenkläder är mycket eftertraktat. Observera att det är varma kläder som behövs, vintrarna är lika kalla där som här, och deras bostäder är betydligt sämre isolerade. (Och om man har en snygg klänning och något smycke över, så kan man ju alltid glädja en ung mamma med det...)


4. Leksakspaketet

Här kan du skänka gamla - men hela och fungerande! - leksaker. De packas av dig i banankartonger som du stänger och försluter. Dessa paket kommer att delas ut av Hoppets stjärnas personal på plats i Lettland, och därför gäller samma som för klädpaketet: Märk upp paketet med vilken ålder leksakerna är tänkta för. Tex.” Toys children 5-7” eller ”For a teenager”. 


5. Handikappspaketet

Eftersom förra årets insamling riktade sig explicit till ett barnhem för funktionshindrade barn, finns det säkert en hel del föräldrar till barn med funktionsnedsättningar som vill skänka gamla specialskor, hjälpmedel, glasögon, mm just till dessa barn. Det går bra. Då kan man lämna dem separat i påse eller kartong, så fyller vi en kartong med dessa saker, och ser till att de kommer till barnhemmet Baldone, alt. till familjer med funktionshindrade barn. 


Tillsammans kan vi göra världen bättre! 

Elin och Stina


Jag har tagit texten från en grupp på facebook som Elin och stina (elins syster) har gjort och skrivit ihop.

http://www.facebook.com/event.php?eid=111500415622470

Kommentarer
Postat av: Mizca

Ett sånt paketr skickade jag nått år sen, hoppets stjärna eller vad det hette... jag kände mig så stolt.

2011-09-15 @ 12:13:58
URL: http://www.mizca.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0